2

12 Augustus voortaan Wereld Olifantendag

Thaise stichting voor het behoud van de olifant roept dag in het leven om stil te staan bij geliefde, maar bedreigde diersoort

De Elephant Reintroduction Foundation komt op voor olifanten. Daarom heeft de stichting heeft zondag 12 augustus uitgeroepen tot eerste Wereld Olifantendag en roept op om voortaan op deze dag ‘je zorg te uiten, kennis te delen en oplossingen te bedenken om beter voor olifanten te zorgen, of ze nu in het wild of in gevangenschap leven’. Dat is zondag te lezen op de Amerikaanse nieuws- en opiniesite Huffington Post.


Op de website worldelephantday.org is informatie te vinden van veel bronnen. Zo zijn er zijn links te vinden naar actiegroepen die zich voor het behoud van de de olifant inzetten. Er is ook een Facebookpagina met veel foto’s.

De Elephant Reintroduction Foundation is in 2002 opgericht door de Thaise Koningin Sikrit en stelt zich tot doel om olifanten uit gevangenschap te halen en in het wild vrij te laten, zo schrijft Huffington Post. De Aziatische en Afrikaanse olifant worden wereldwijd bedreigd door stropers, die het om de ivoren slagtanden is te doen, maar ook door het verdwijnen van hun leefgebieden ten bate van de mens. In gevangenschap worden olifanten vaak abominabel behandeld.

HuffPost: World Elephant Day 2012

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (2)