Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

1200 Wetenschappers waarschuwen voor Britse coronabom

  •  
16-07-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
Face coverings will continue to be required on TFL

© July 15, 2021, London, England, United Kingdom: People are seen walking past covid restriction signs in London Bridge Station. In England all covid restrictions are due to be lifted from 19th

Het opheffen van alle coronabeperkingen, zoals het Verenigd Koninkrijk maandag wil doen, is een gevaar voor de wereld. Dat vinden deskundigen uit een groot aantal landen. Tijdens een noodoverleg op vrijdag luidden zij de noodklok, meldt The Guardian.
Inmiddels hebben ook meer dan 1200 wetenschappers zich achter een brief geschaard waarin het loslaten van de maatregelen een gevaarlijk experiment wordt genoemd. De wetenschappers zijn onder meer bezorgd over het ontstaan van  nieuwe varianten  die de vaccins kunnen omzeilen. Door het virus rond te laten gaan, neemt de kans daarop toe. “Hoewel vaccins kunnen worden aangepast, kost dat tijd en geld.” Het is volgens de opstellers van de brief “niet ethisch en niet logisch” om nu grote aantallen besmettingen toe te staan.
Hoogleraar Meir Rubin, die de Israëlische overheid adviseert over het coronabeleid, roept de Britse premier Boris Johnson dan ook op om nog eens goed na te denken over de plannen om alle maatregelen los te laten. Op Twitter wijst hij op de gevaren voor jongeren, zoals long covid.
Anderen wijzen erop dat er snel weer problemen kunnen ontstaan in de ziekenhuizen. Zo waarschuwde Chris Whitty, de hoogste medicus van het Verenigd Koninkrijk, donderdag al voor “redelijk angstaanjagende” opnamecijfers binnen enkele weken. Nu verdubbelt het aantal opnames door de Delta-variant al elke drie weken. “We hebben maar een paar van die verdubbelingen nodig voor het weer griezelig wordt.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.