Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Gelekte opname: Trump zou wel raad weten met de Brexit, zegt Boris Johnson

  •  
07-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3983293895_9d2f7b7bc0_z
Boris Johnson heeft zijn excentrieke reputatie weer eens waargemaakt. Tijdens een een uur durend gesprek met een campagnegroep vroeg hij zich hardop af hoe Trump de onderhandelingen over de Brexit in zou gaan. ‘Bloody hard,’ beantwoordde hij de vraag zelf. Daarnaast vertelde hij dat de Amerikanen de nucleaire kennis van de Britten zouden willen gebruiken om de nucleaire raketten van Kim Jong-Un te ontmantelen. Tijdens een gesprek met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, vroeg die laatste daarom, aldus Johnson.
Johnson gaf verder een opsomming van de zaken die het kabinet van de huidige premier May verdeelt. Tijdens een diner voor zo’n twintig genodigden in een privézaal beantwoordde hij prangende vragen over actuele thema’s in de Engelse politiek. Over Trump zei hij het volgende: ‘Ik ben een steeds grotere bewonderaar van hem. Ik raak er meer en meer van overtuigd dat er een gedachte zit achter zijn gekheid.’
De gelekte opname van het gesprek:
 
Cc-foto: Conservatives
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.