Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

17 duizend aanvragen zonnepanelensubsidie

  •  
02-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_zonnepanelen300_02.jpg
Meer dan subsidiepot van 69 miljoen aankan. Loting volgt. Demissionair minister Van der Hoeven 'verheugd'
De subsidie voor zonnepanelen blijft zeer populair. Ook dit jaar zijn er bij het Agentschap NL binnen een dag meer aanvragen binnen gekomen dan de subsidiepot van het ministerie van Economische Zaken kan dekken. Dit meldt een woordvoerder van het Agentschap.
Door redactie Joop
Agentschap NL , een onderdeel van het ministerie van Economische Zaken (EZ), opende op maandag 1 maart de subsidieregeling voor kleine zonnepanelen, van 1 tot 15 kilowatt-piek. Binnen een dag kwamen meer aanvragen binnen dan de subsidiepot van 69 miljoen euro aankan.
Demissionair minister Maria van der Hoeven van EZ is verheugd over de grote belangstelling. “Het toont aan dat er nog steeds veel mensen zijn die bereid zijn te investeren in duurzame energie. Dat doet me deugd.
In totaal zijn ongeveer 17.000 aanvragen ingediend. Omdat er meer aanvragen zijn dan er subsidie beschikbaar is, zal worden geloot onder de aanvragen die op 1 maart voor 17.00 uur zijn binnengekomen.
Het is nog mogelijk om nieuwe aanvragen in te dienen, maar de kans is klein dat er nog subsidie over is, nadat alle aanvragen van 1 maart verwerkt zijn. Dit laat Agentschap NL weten.  
De subsidieregeling voor grotere zonnepanelen, van 15 tot en met 100 kilowatt-piek, opent op 31 mei. Voor deze categorie is een budget van 24 miljoen euro beschikbaar.
Foto: Flickr CC Steven de Pauw

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.