Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

18 maanden cel voor oud-woordvoerder Geert Wilders

  •  
03-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
55 keer bekeken
  •  
Oud-PVVer Heemels staat terecht

© 2017-09-19 13:37:37 MAASTRICHT - Michael Heemels, oud-woordvoerder en ex-Statenlid van de PVV, arriveert bij de rechtbank. Heemels was lange tijd boegbeeld van de PVV in Limburg en woordvoerd

De oud-woordvoerder van Geert Wilders, Michael Heemels, is donderdag veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf, waarvan 4 maanden voorwaardelijk. Heemels moet de gevangenis is omdat hij 177 duizend euro uit de partijkas van de Limburgse PVV-statenfractie heeft gestolen en valsheid in geschrifte heeft gepleegd.
Heemels maakte wel erg makkelijk gebruik van de pinpas van de PVV. Hij gaf PVV-geld uit aan onder meer reisjes, etentjes, juwelen, kleding, drank, maar ook aan drugs. De advocaat van Heemels pleitte voor een taakstraf in plaats van celstraf, omdat Heemels volgens hem verminderd toerekeningsvatbaar zou zijn geweest, vanwege zijn drugs- en alcoholverslaving. De rechter oordeelt nu anders: Heemels was volgens hem ‘volledig toerekeningsvatbaar’.
De voorzitter in het vonnis:
"De rechtbank neemt best aan dat de verdachte heel hard, misschien wel onverantwoord hard heeft moeten werken. Maar niet iedereen grijpt in zo’n situatie naar de cocaïne, niet iedereen licht zijn partij of zijn werkgever zo genadeloos en gedurende zo lange tijd op. In zijn ‘paniek’ heeft de verdachte op zeer geraffineerde wijze gezorgd dat het leek of de boekhouding op orde was."
Heemels moet het gestel geld, inclusief accountants- en proceskosten terugbetalen aan de PVV. Dat komt neer op een bedrag rond de 183 duizend euro. Heemels krijgt sinds zijn ontmaskering een ziektewetuitkering.

Meer over:

politiek, fraude, nieuws, pvv
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.