11

19 doden bij terroristische aanslag in Tunesië

Veiligheidstroepen hebben alle gegijzelde toeristen uit het Bardomuseum bevrijd, daarbij kwamen de twee aanvallers en een politieman om

In Tunesië zijn zijn volgens de autoriteiten zeker 19 doden gevallen, onder wie 17 buitenlandse toeristen bij een aanval op het Bardomuseum in Tunis. Een Fransman en een aantal beveiligers raakte daarbij gewond. Tunesische veiligheidstroepen hebben inmiddels alle gegijzelde toeristen uit het museum bevrijd, daarbij zijn de twee aanvallers en een politieman gedood. De schutters zouden volgens de Tunesische radio militaire uniformen aan hebben gehad. Onder de doden zijn Italiaanse, Duitse, Poolse en Spaanse toeristen, dat heeft de Tunesische premier Habib Essid zojuist verklaard.


Op hetzelfde complex bevindt zich ook het parlement. Op het moment dat het Bardomuseum werd aangevallen debateerden Tunesische politici in het nabijgelegen parlementsgebouw over nieuwe anti-terreur wetgeving. Het parlementsgebouw werd na de eerste schotenwisselingen direct ontruimd. Volgens journaliste Amelie Tulet zouden de twee gewapende mannen het museum pas zijn binnengedrongen nadat hun aanval op het nabijgelegen Tunesisch parlement was mislukt.

Het Bardomuseum in Tunis is – na het Egyptisch museum in Caïro – het beroemdste museum van Afrika, door haar indrukwekkende collectie Romeinse vloermozaïeken. Ook vind je er beelden en sarcofagen uit de Carthaagse en Romeinse tijd.

Geef een reactie

Laatste reacties (11)