Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

19 doden bij terroristische aanslag in Tunesië

  •  
18-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
838 keer bekeken
  •  
tunis.jpg
Veiligheidstroepen hebben alle gegijzelde toeristen uit het Bardomuseum bevrijd, daarbij kwamen de twee aanvallers en een politieman om
In Tunesië zijn zijn volgens de autoriteiten zeker 19 doden gevallen, onder wie 17 buitenlandse toeristen bij een aanval op het Bardomuseum in Tunis. Een Fransman en een aantal beveiligers raakte daarbij gewond. Tunesische veiligheidstroepen hebben inmiddels alle gegijzelde toeristen uit het museum bevrijd, daarbij zijn de twee aanvallers en een politieman gedood. De schutters zouden volgens de Tunesische radio militaire uniformen aan hebben gehad. Onder de doden zijn Italiaanse, Duitse, Poolse en Spaanse toeristen, dat heeft de Tunesische premier Habib Essid zojuist verklaard.
Op hetzelfde complex bevindt zich ook het parlement.  Op het moment dat het Bardomuseum werd aangevallen debateerden Tunesische politici in het nabijgelegen parlementsgebouw over nieuwe anti-terreur wetgeving. Het parlementsgebouw werd na de eerste schotenwisselingen direct ontruimd. Volgens journaliste Amelie Tulet zouden de twee gewapende mannen het museum pas zijn binnengedrongen nadat hun aanval op het nabijgelegen Tunesisch parlement was mislukt.
Het Bardomuseum in Tunis is – na het Egyptisch museum in Caïro – het beroemdste museum van Afrika, door haar indrukwekkende collectie Romeinse vloermozaïeken. Ook vind je er beelden en sarcofagen uit de Carthaagse en Romeinse tijd.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.