Laatste update 27 april 2018, 10:08
9

Bill Cosby schuldig bevonden aan seksueel misbruik

Bill Cosby, de komiek en acteur die wereldberoemd werd met zijn rol als Cliff Huxtable in the Cosby Show, is vrijdag veroordeeld voor drie aanklachten van seksueel misbruik: penetratie zonder instemming, penetratie van iemand die bewusteloos is en penetratie na toediening van een drug. Het misbruik van het slachtoffer, Andrea Constand, vond plaats in 2004. Haar getuigenis is de enige van de meer dan 50 vrouwen die naar aanleiding van #MeToo naar buiten kwamen met hun verhaal over misbruik door Cosby waarvan het nog wettelijk mogelijk was om tot vervolging over te gaan, de andere aanklachten waren verjaard.

Vorig jaar kwam de zaak ook al eens voor de rechter, maar toen kon de jury geen unaniem oordeel vellen. Hoewel de meeste aanklachten tegen Cosby verjaard zijn, mochten vijf andere vrouwen tegen hem getuige bij het proces. Cosby gaf zelf, meer dan tien jaar geleden, tijdens verhoor in deze zaak al toe dat hij regelmatig vrouwen drogeerde om seks met hen ‘makkelijker te maken’.

Cosby kan voor elk van aanklachten tot 10 jaar cel krijgen, die echter wel gelijktijdig kunnen worden uitgezeten. Tot het vonnis wordt uitgesproken blijft Cosby op borgtocht vrij.

Cc-foto: World Affairs Council

Geef een reactie

Laatste reacties (9)