Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bill Cosby schuldig bevonden aan seksueel misbruik

  •  
26-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
6344429336_462e03d576_b
Bill Cosby, de komiek en acteur die wereldberoemd werd met zijn rol als Cliff Huxtable in the Cosby Show, is vrijdag veroordeeld voor drie aanklachten van seksueel misbruik: penetratie zonder instemming, penetratie van iemand die bewusteloos is en penetratie na toediening van een drug. Het misbruik van het slachtoffer, Andrea Constand, vond plaats in 2004. Haar getuigenis is de enige van de meer dan 50 vrouwen die naar aanleiding van #MeToo naar buiten kwamen met hun verhaal over misbruik door Cosby waarvan het nog wettelijk mogelijk was om tot vervolging over te gaan, de andere aanklachten waren verjaard.
Vorig jaar kwam de zaak ook al eens voor de rechter, maar toen kon de jury geen unaniem oordeel vellen. Hoewel de meeste aanklachten tegen Cosby verjaard zijn, mochten vijf andere vrouwen tegen hem getuige bij het proces. Cosby gaf zelf, meer dan tien jaar geleden, tijdens verhoor in deze zaak al toe dat hij regelmatig vrouwen drogeerde om seks met hen ‘makkelijker te maken’.
Cosby kan voor elk van aanklachten tot 10 jaar cel krijgen, die echter wel gelijktijdig kunnen worden uitgezeten. Tot het vonnis wordt uitgesproken blijft Cosby op borgtocht vrij.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.