Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

200 banen weg bij inlichtingendienst AIVD

  •  
03-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
aivd_300.jpg
Minder aandacht voor extremistische dierenactivisten
De inlichtingendienst AIVD wordt getroffen door de bezuinigingen en verliest 7,5 procent van het personeelsbestand. De dienst moet volgens het regeerakkoord 68 miljoen euro inleveren. Van de 1500 arbeidsplaatsen verdwijnen er 200 Dat blijkt uit een brief die minister Plasterk aan de Kamer heeft gestuurd.
Volgens Plasterk moeten de gevolgen en risico’s voor de nationale veiligheid ‘aanvaardbaar blijven’. De minister schrijft in de brief:
5637545283_fe50cf5720
Daarnaast is het onvermijdelijk de operationele activiteiten bij te stellen. De maatregelen op dit gebied betreffen een beperking van de inzet op rechts-, links- en dierenrechtenextremisme, een beperking van de inzet op de geheime Aanwijzing Buitenlandtaak, de aanwezigheid in het buitenland en het afbouwen van de eigen capaciteit van de operationele financial intelligence functie. Ook wordt bezuinigd op de dienstverlening en advisering op het gebied van informatiebeveiliging aan het Rijk.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.