21

22 kinderen vermoord bij aanslag op bruiloft in Turkije

Bij de terreuraanslag van afgelopen zondag in de Turkse stad Gaziantep zijn in totaal 51 doden gevallen, waarvan 22 kinderen. Dat hebben de Turkse autoriteiten maandagochtend bevestigd. Bij de aanslag raakten ook nog 94 mensen gewond. De dader zou zelf ook een kind zijn geweest, tussen de 12 en 14 jaar oud. Dat meldt het AD.

Het doelwit van de aanslag was een Koerdische bruiloft. De ceremonie liep ten einde toen het explosief afging, te midden van de dansende bruiloftsgasten. De aanslag is vooralsnog niet opgeëist, maar de Turkse president Erdogan houdt terreurgroep IS verantwoordelijk.

Volgens Erdogan zijn Koerdische bijeenkomsten, zoals de bruiloft, een bewust doelwit voor IS om zo verdeeldheid in het land te zaaien. ‘Degenen die Turkije niet kunnen overwinnen en proberen mensen uit te lokken door misbruik te maken van etnische en sektarische gevoeligheden zullen niet zegevieren,’ liet de president weten.

De aanslag van zondag was de vierde in één week tijd in Turkije en ook de dodelijkste van dit jaar. Bij de andere drie aanslagen kwamen in totaal elf mensen om het leven en raakten 226 mensen gewond. Bij een reeks aanslagen op het vliegveld van Istanbul kwamen in juli 44 mensen om het leven.

Kirkoek
In de stad Kirkoek, in Irak, wisten Koerdische Peshmerga een bomgordel los te maken van een kind voor hij de gordel tot ontploffing kon brengen. Volgens Koerdische media was de jongen gevlucht uit Mosoel. De bomgordel zou geleverd zijn door iemand met banden met IS. Ook die actie is vooralsnog echter niet opgeëist.

Beeld: screenshot YouTube

Geef een reactie

Laatste reacties (21)