Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

220 miljoen later moet digitalisering van de rechtspraak opnieuw

  •  
10-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4434362439_cca1026539_o
Het project waarmee de rechtspraak gedigitaliseerd zou worden moet, nadat er al 220 miljoen euro’s in werden gepompt, helemaal opnieuw. Dat schrijft de Raad voor de rechtspraak aan minister Sander Dekker van Rechtsbescherming. Het nieuwe project is minder ambitieus, van digitaal procederen komt het voorlopig niet. Het huidige digitaliseringsproject Kwaliteit en Innovatie (KEI), waarover NRC in januari al schreef dat het om een financiële ramp dreigde uit te lopen, wordt stopgezet. Volgens de Raad waren de doelen van KEI te ambitieus en de uitvoering te ingewikkeld om het project te laten slagen. Het nieuwe doel is een beveiligde omgeving waarin burgers en advocaten met de rechtbank kunnen communiceren. Een woordvoerder laat aan NRC weten dat ‘toegankelijkheid’ nu de prioriteit heeft:
De administratie wordt digitaal, maar niet meer geautomatiseerd.
Hoeveel geld het nieuwe project gaat kosten moet in de loop van 2018 duidelijk worden. Het afgebroken project was begroot op 7 miljoen, maar koste uiteindelijk 220 miljoen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.