Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

23 "redenen" waarom je als zwarte dood geschoten kunt worden in de VS

  •  
14-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
366 keer bekeken
  •  
Wanneer je in de Verenigde Staten als zwarte burger van de politie wegloopt, loop je het risico doodgeschoten te worden. Wanneer je als zwarte burger op de politie afloopt, loop je het risico doodgeschoten te worden. Wanneer je een kapot remlicht hebt, loop je als zwarte burger het risico doodgeschoten te worden door de politie. Wanneer je in je appartementencomplex de trap op loopt, loop je het risico als zwarte burger doodgeschoten te worden. Door de politie. Of wanneer je onderweg bent naar bijbelles. Het aantal onschuldige zwarte burgers in de Verenigde Staten, dat door de politie is doodgeschoten, is talloos. Om redenen zo absurd dat je het zelfs geen slechte grap kan noemen. Tijd voor verandering dus, zo vinden ook de bekende Amerikaanse acteurs en zangers in deze video.
Ze hebben de handen ineen geslagen om een duidelijk en krachtig standpunt in te nemen in de discussie over politiegeweld tegen zwarte mensen. In de video met onder meer Beyoncé, Rihanna, Alicia Keys en Chris Rock eisen ze dat president Barack Obama en het Amerikaanse congres nu eens luisteren en iets doen aan de systematische ongelijkwaardigheid in het land. Aan de hand van 23 onschuldige zwarte slachtoffers van politiegeweld, tonen ze het gevaar voor de Afro-Amerikaanse burger.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.