Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

24 uur lang echte klimaatproblemen

  •  
13-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
24u_300.jpg
Al Gore verzamelt voorbeelden over de hele wereld in marathon-uitzending
Al Gore, de voormalig Amerikaanse vice-president en beroemdste klimaatactivist ter wereld, organiseert een 24 uur durend mediaspektakel om de ernst van klimaatverandering te tonen. Motto: ‘Klimaatverandering is niet onze schuld maar wel ons probleem’.
In de clip zegt Gore dat de oliemaatschappijen met veel geld verwarring rond de  klimaatverandering hebben weten te scheppen. Steeds minder mensen maken zich er druk om blijkt uit enquêtes. Nu is het hoogste tijd om terug te slaan, aldus Gore, want tegen de werkelijkheid kan niemand op. Daarom wordt een etmaal lang wereldwijd per tijdzone verslag gedaan van de gevolgen van klimaatverandering. Met bijdragen uit onder meer Beijing, New Delhi, Jakarta, Londen, Dubai, Istanbul, Seoul en Rio de Janeiro.
Via de website wordt onder meer opgeroepen om ‘viewing parties’ te organiseren en gezamenlijk naar de webcast op internet te kijken.
24 hours of Reality begint donderdag om 01:00 uur in Mexico en gaat dan per uur de wereld rond. Het slot vindt plaats in New York.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.