114

30 procent meer mensen naar de voedselbank

In Amsterdam doen nu 4580 mensen beroep op voedselvoorziening, in Rotterdam zelfs 7500

In 2013 is het aantal mensen dat een beroep moet doen op voedselbanken in de grote steden met maar liefst 30 procent toegenomen. Dat meldt onder meer Trouw. De flinke stijging is met name te wijten aan de economische crisis en de aanhoudende problematische schulden, schrijft de krant.

In het jaarverslag van de Voedselbank in Amsterdam is te lezen dat het aantal klanten in een jaar tijd met bijna 1.000 is toegenomen. Het totaal staat nu op 4580. Afgezet tegen 2010 is het aantal mensen dat zich gedwongen ziet een beroep te doen op de voedselbank zelfs met 65% toegenomen. Er is hierbij geen sprake van een Amsterdamse trend, ook de voedselbanken in Rotterdam en Den Haag laten weten dat zij te maken hebben met soortgelijke groeicijfers.

Het totaal aantal mensen dat in Rotterdam een beroep moet doen op de voedselbank staat zelfs op 7500; het is daarmee de grootste van Nederland. Dankzij onder meer donaties van groothandelsbedrijven in Barendrecht kunnen er tegenwoordig veel verse groenten en fruit in de voedselpakketten. “We groeien vanzelf. Elke dag voeden we 7500 monden en dat worden nog er dagelijks meer”, zegt Piet Beumer, van de Rotterdamse voedselbank. “Tweemaal per week ontvangen we vers spul en dat is een welkome aanvulling in de voedselkratten.”

Trouw: Beroep op voedselhulp met 30 procent toegenomen

cc-foto: Bailey

Geef een reactie

Laatste reacties (114)