Laatste update 12:51
28

35.000 ‘Cool kids saving a hot planet’ de straat op in Brussel

Voor de derde week op rij is de scholierenklimaatmars van Youth for Climate een gigantisch succes. Gingen vorige week nog zo’n 12.500 scholieren de straat op, deze week trokken al 35.000 jongeren door de straten van Brussel om te betogen voor een ambitieus Belgisch klimaatbeleid.

Initiatiefneemster Anuna De Wever is niet verbaasd over het succes:

Ik ben altijd voorzichtig, maar de eerste keer zeiden ze ‘het is leuk voor een keer’ en bij de tweede mars zeiden ze dat ik niet meer mocht verwachten dan dat. Ik denk dat wij misschien uiteindelijk ooit de grootste klimaatmars zullen houden en dan ziet iedereen tot wat de Belgische jeugd in staat is.

Vandaag liepen voor het eerst ook hogeschool- en universiteitsstudenten mee met de klimaatmars, al hebben veel van hen nog tentamens. Students for Climate wil net als de scholieren elke week de straat op tot aan de verkiezingen in mei. De nieuwe beweging is nog maar net gestart en werkt vooral naar hun eigen protest van 14 februari toe, waar het tienduizenden studenten op de been hoopt te krijgen. Er waren in Brussel ook steeds meer Franstalige slogans te lezen en veel Waalse scholieren gingen de strijd aan met hun directeuren om deelname onder lestijd af te dwingen. Ook in de steden Antwerpen en Luik werd gedemonstreerd.

Lees ook op Joop: Tienduizenden marcheren door Brussel voor het klimaat

Geef een reactie

Laatste reacties (28)