Laatste update 22:05
19

NPO-zenderbaas belooft: ‘binnen half jaar vrouwelijke DJ op primetime 3FM’

NRC Handelsblad publiceerde dinsdag een interview met 3FM-DJ Roosmarijn Reijmer, waarin zij het aantal vrouwelijke DJ’s op de Nederlandse radio hekelt. In dat interview pleit zij niet alleen voor meer vrouwelijke DJ’s, maar ook voor meer vrouwelijke DJ’s op primetime, en meer muziek gemaakt door vrouwen. NPO-zenderbaas Jurre Bosman belooft nu in een reactie op die oproep dat 3FM binnen een half jaar een vrouwelijke DJ zal krijgen, op primetime.

Het liefst ziet Reijmer ook dat er dit jaar ook een vrouw in het Glazen Huis van 3FM’s Serious Request komt, maar dat gaat volgens Bosman waarschijnlijk nog niet lukken.

Reijmer werkt sinds 2011 als DJ bij 3voor12 Radio op 3FM. In het openhartige interview vertelt ze hoe ze zich jarenlang probeerde te gedragen als ‘one of the guys’. In NRC zegt ze:

Het betekende dat ik een hoop foute grappen moest doorstaan. Over vrouwen ‘volyoghurren’ enzo. Ik had mezelf erop getraind die grappen te negeren, en ze zeiden tegen me: ach jij telt niet, jij bent toch een van de mannen. Pas onlangs besefte ik: nee, dat ben ik helemaal niet.

Geef een reactie

Laatste reacties (19)