35

40.000 handtekeningen voor EU-referendum

Kamer nu gedwongen voorstel te behandelen ... Maurice de Hond peilt: 64% van de Nederlanders steunt het initiatief

40.000 Nederlanders hebben inmiddels de petitie van Burgerforum EU ondertekend waarin de Tweede Kamer wordt opgeroepen een einde te maken aan de overdracht van bevoegdheden aan de EU, en elk nieuw voorstel voor overdracht van bevoegdheden eerst in een referendum aan de Nederlandse bevolking voor te leggen.

Dat heeft Burgerforum zojuist bekend gemaakt. Op de site van de organisatie staat:

Afgelopen zondag bleek uit een peiling van Maurice De Hond dat maar liefst 64% van de Nederlands bevolking dit voorstel steunt. Volgens de peiling wil zelfs 57% van de VVD achterban en 52% van de PvdA achterban het liefst een bindend referendum over dit onderwerp . Tevens bleek dat respectievelijk 72% en 65% procent van deze twee partijen überhaupt geen verdere overdracht van bevoegdheden aan Brussel wil.

Nu er 40.000 handtekeningen zijn verzameld moet de Kamer het verzoek in behandeling nemen. Dat betekent nog niet dat de Kamer er ook mee zal instemmen. Pepijn van Houwelingen, mede oprichter van Burgerforum EU:

We weten dat de overgrote meerderheid van de Nederlanders het roerend met ons eens is. Als kamerlid moet je dan wel van zeer goeden huize komen om daar tegen in te durven gaan.

David Rietveld, pleitbezorger van een verbod op vuurwerk, plaatst op twitter het aantal stemmen in context: Om even het geheugen op te frissen: 65.000 wilden debat over vuurwerkverbod. Is er niet gekomen.

Geef een reactie

Laatste reacties (35)