69

45 Miljoen Amerikanen krijgen voedselhulp

Gevolgen van de recessie van 2008 nog jaren voelbaar, voorspelt economisch bureau van het Amerikaanse parlement

Een op zeven mensen in Amerika ontvangt voedselhulp, meldt onder andere de Volkskrant vrijdag. Dit blijkt uit cijfers van het economisch bureau van het Amerikaanse parlement. Het is een toename van 70 procent vergeleken met vijf jaar geleden. De behoefte zal zelfs nog toenemen tot 2014.

De NOS meldt dat in totaal 45 miljoen Amerikanen voedselhulp krijgen. Het begrotingsbureau zegt dat de toename vooral te wijten is aan de recessie van 2008. Veel steden in de VS zijn daar nog niet voldoende van hersteld:

Een gezin krijgt gemiddeld 220 euro per maand aan voedselbonnen. Pas in 2015 zal de vraag naar voedelhulp dalen. In 2022 zullen er nog steeds 34 miljoen mensen in de VS afhankelijk zijn van hulp.

De Volkskrant voegt toe dat deze armoede een rol speelt in de presidentsverkiezingen van dit jaar. De Republikeinen beschimpen de Democratische Barack Obama als ‘de president van de voedselbonnen’.

NOS: Voedselhulp voor 45 miljoen Amerikanen

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Volkskrant: Een op zeven Amerikanen krijgt voedselhulp

Geef een reactie

Laatste reacties (69)