Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

49 miljoen Amerikanen hebben te weinig eten

  •  
17-11-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_armoede_VS_by_Jeffrey_Beall_300.jpg
President Obama noemt het zorgwekkend dat kleine kinderen onvoldoende voedzame maaltijden krijgen en belooft maatregelen
Joop redactie – Een op de zeven Amerikanen had vorig jaar niet genoeg te eten, door geldgebrek. Dat komt neer op meer dan 49 miljoen Amerikanen. De financiële crisis is hier medeschuldig aan, zo bleek uit onderzoek van het Amerikaanse ministerie van Landbouw.
Het gaat om 14,6 procent van de huishoudens. Een jaar eerder had nog 5,7 procent van de huishoudens te weinig inkomen om de dagelijkse boodschappen te kunnen doen. Tweederde van hen is overgestapt op goedkopere levensmiddelen, heeft vaker bij de voedselbank aangeklopt of andere hulp ingeschakeld. Een derde was gedwongen minder te eten.
De Amerikaanse president Barack Obama noemde het in een verklaring erg zorgwekkend dat ook kleine kinderen slachtoffer zijn en onvoldoende voedzame maaltijden krijgen. Hij beloofde om maatregelen te nemen.
Foto: Flickr CC Jeffrey Beall

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.