Laatste update 23:04
12

50 doden bij aanslag op legerbasis Mali

Een aanslag op een militaire basis in de stad Gao in het noorden van Mali heeft zeker 50 mensen hun leven gekost. Ongeveer 100 mensen raakte gewond, aldus legerofficier Mohamed Ould. Een bijeenkomst van honderden militairen en voormalige Toeareg-rebellen in het kamp was het doelwit van een zelfmoordaanslag met een vrachtwagen vol explosieven.

Het leeuwendeel van de 300 Nederlandse militairen in Mali in het kader van de VN-missie MINUSMA is gelegerd in Gao. Volgens het ministerie van Defensie vond de aanslag plaats in de buurt van het kamp waar de Nederlanders zijn gelegerd, maar zijn er geen Nederlandse slachtoffers gevallen. De Nederlandse missie is voornamelijk gericht op het inwinnen van inlichtingen over rebellen en terroristische groeperingen. Mali wordt met enige regelmatig getroffen door aanslagen van terroristen.

Update 23.00 uur: De aanslag is opgeëist door terreurbeweging Al-Qaida. Dat meldt de NOS. Met de aanslag zou de terreurbeweging Mali willen straffen voor de samenwerking met Frankrijk. De aanslag zelf zou zijn uitgevoerd door terreurgroepering al-Mourabitoun, een aan Al-Qaida gelieerde groep uit het noorden van Mali.

Geef een reactie

Laatste reacties (12)