12

Nieuw kabinet: 500 miljoen om werkdruk basisonderwijs te verlagen

Het volgende kabinet trekt bijna 500 miljoen euro uit voor verlaging van de werkdruk in het primair onderwijs. Dat meldt RTL Nieuws woensdagavond op basis van bronnen rond de formerende partijen. Het bedrag komt bovenop de eerder toegezegde investering voor het verhogen van de lerarensalarissen.

Het was al duidelijk dat het komende kabinet van VVD, CDA, D66 en de ChristenUnie 270 miljoen euro wilde besteden om de lonen te verhogen. Met de 500 miljoen euro die er nu bij komt moeten onder meer extra onderwijsassistenten worden aangetrokken en klassen worden verkleind.

Het totaalbedrag van de investering in het basisonderwijs ligt nog wel fors onder dat waar de vakbonden om hadden gevraagd. Die wilden dat het nieuwe kabinet met in totaal 1,4 miljard euro op de proppen zou komen: 900 miljoen voor de lerarensalarissen, en 500 miljoen voor het verlagen van de werkdruk. Dat laatste hebben ze nu gekregen.

Donderdag 5 oktober zal een staking plaatsvinden van docenten in het basisonderwijs. Behalve de te hoge werkdruk, willen ze ook aandacht voor de te lage salarissen en het oplopend lerarentekort. De verwachting is dat 90 procent van de scholen meedoet aan de staking.

cc-foto: Regionaal Archief Alkmaar

Geef een reactie

Laatste reacties (12)