31

500 ontslagen bij uitgever Sanoma

Uitgever gaat door met 17 namen ... 32 bladen worden verkocht, samengevoegd of opgeheven

Bij de Nederlandse tak van het Finse mediaconcern Sanoma vallen 500 ontslagen. Dat is donderdagochtend bij een bijeenkomst bekend gemaakt. De uitgever stopt met het uitgeven van 32 bladen en gaat zich volledig richten op 17 titels. Het mediaconcern onderzoekt nog wel of de overige 32 tijdschriften kunnen worden verkocht, of met een ander titel kunnen worden samengevoegd.

Sanoma gaat zich onder meer richten op Libelle, Viva, Flair, Margriet en Donald Duck, Bladen die zullen verdwijnen zijn de Nieuwe Revu, Panorama en Playboy. Deze worden of verkocht, samengevoegd of opgeheven.

Sanoma heeft momenteel 1600 mensen in dienst, door de bezuiniging vallen er 500 ontslagen.  Advies- en accountantsfirma Deloitte is gevraagd om de verkoop van een deel van de bladen te begeleiden.

De omzet van de Sanoma Group bedroeg in 2012 2,4 miljard euro. De operationele winst was 232 miljoen euro. In Nederland bedroeg de omzet dat jaar 760 miljoen euro.

Villamedia schrijft over de ontslagen:

De uitgever zal in 2014 geen titels sluiten. Opvallende titels die niet op nominatie van behoud staan zijn klassiekers als Nieuwe Revu, Panorama en Playboy. Er wordt gekeken naar onder meer de vorming van rompredacties, grotere kostenefficiency en of er samenvoegingen mogelijk zijn. Het proces dat nu wordt ingezet duurt zes tot twaalf maanden. Een nieuw sociaal plan per 1 januari aanstaande wordt in overleg met vakbonden afgesproken. De uitgangspunten daarbij zijn het creëeren van een vangnet en het faciliteren van werk-naar-werk middels cursussen. Tegelijk wil Sanoma de digitale merken NU, Startpagina en anderen versterken.

De Volkskrant: 500 ontslagen bij uitgever Sanoma

cc-foto: DennisM2

Geef een reactie

Laatste reacties (31)