Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

500 scholen doen mee aan Paarse Vrijdag

  •  
13-12-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
PaarseVrijdag300.jpg
Scholieren en leraren laten solidariteit zien met homoseksuele leerlingen ... 'Op veel scholen heerst een homovijandig klimaat' 
Op 500 middelbare scholen in het land is het Paarse Vrijdag: een dag waarop leerlingen en leraren hun solidariteit tonen met homoseksuele en biseksuele jongeren in de klas door paarse kleren te dragen.
Op veel scholen heerst een homovijandig klimaat. Dat zegt Tom Haines, hoofdredacteur van het homojongerenblad Expreszo tegen de NOS. I een onderzoek dat dit jaar werd gepubliceerd, zegt een op de vijf scholieren dat homo’s niet welkom zijn op school. “Eenderde wil niet naast een homoseksuele klasgenoot zitten”, zegt Haines.
Paarse Vrijdag wordt sinds 2010 op de tweede vrijdag van december gehouden. Het idee voor Paarse Vrijdag komt uit de VS. Daar was het een reactie op het hoge aantal zelfmoorden onder homoseksuele, biseksuele en transgender jongeren.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.