Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

50PLUS en PVV vangen bot, Tweede Kamer wil dat wet-Hillen wordt afgeschaft

  •  
23-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Voorzetting debat over aflosboete

© 2017-11-23 03:32:36 DEN HAAG - Kamerlid Martin van Rooijen van 50Plus verlaat de plenaire zaal na afloop van het debat over de afschaffing van de Wet-Hillen. Die wet regelt dat mensen die hun

De Tweede Kamer heeft donderdag ingestemd met de afschaffing van Wet-Hillen. Daarmee wordt het fiscale voordeel voor huizenbezitters per 1 januari 2019 verleden tijd. 50PLUS en de PVV probeerden eerder te voorkomen dat de wet per 2019 kon worden afgeschaft, door een filibuster te organiseren, maar dat was tevergeefs.
Staatssecretaris Menno Snel (Financiën, D66) maakte eerder bekend dat het kabinet haast had met het voorstel. Omdat het kabinet de wet per 2019 afgeschaft wil hebben, moest de afschaffing voor het einde van het jaar door beide Kamers worden aangenomen. De Belastingdienst heeft namelijk een jaar nodig om de systemen te kunnen wijzigen.
Donderdag werd op verzoek van 50PLUS hoofdelijk gestemd over de afschaffing. GroenLinks stemde met de coalitie mee, waardoor de afschaffing werd aangenomen met 87 stemmen voor en 56 stemmen tegen. Naast de PVV en de 50PLUS stemden ook Kamerleden van de SP, PvdA, PvdD, DENK en de SGP tegen de afschaffing.
Alleen de Eerste Kamer moet nog instemmen met de afschaffing.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.