Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

50Plus-voorman Krol beboet in hack-zaak

  •  
15-02-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
70 keer bekeken
  •  
Flickr_HenkKrol_SebastiaanterBurg_300
Krol over de uitspraak: 'Vreemd en merkwaardig' ... Boete: 750 euro, niet voor inbreken in website Brabants laboratorium, maar voor naar de media gaan
50Plus-fractievoorzitter Henk Krol moet van de rechter een boete van 750 euro betalen voor het inbreken op de website van het Brabantse laboratorium Diagnostiek voor U.
De rechtbank in Den Bosch vindt dat Krol te ver is gegaan omdat hij na de ontdekking dat hij eenvoudig op de site kon inloggen, meteen naar de media is gestapt. Daarmee gaf hij laboratorium te weinig tijd om te reageren, zo meldt de Volkskrant.
Krol in een eerste reactie:
Vreemd en merkwaardig. Een hele merkwaardige kwestie. Ik ben blij dat ik niet veroordeeld word voor het hacken, maar ik heb nog nooit gehoord dat iemand veroordeeld wordt omdat hij naar de pers liep.”
In de uitspraak staat dat het hacken een ‘hoger doel’ diende. Daarom is hij daarvoor niet veroordeeld. De politicus brak in bij de site om te bewijzen dat de beveiliging gemakkelijk te omzeilen was.
De site van Diagnostiek voor U is bedoeld voor medische professionals en bevat de medische gegevens van duizenden Brabanders. Krol kreeg de inloggegevens via een vrijwilliger en lid van 50PLUS, die de code had afgekeken van zijn psychiater. De vrijwilliger krijgt een boete van 250 euro. Krols veroordeling heeft geen gevolgen voor zijn lidmaatschap van de Tweede Kamer, aldus de Volkskrant.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.