26

538 wil op Museumplein blijven

Radiozender en luisteraars willen dat feest op koninginnedag op Museumplein blijft. Burgemeester Van der Laan houdt voet bij stuk, ondanks duizenden protesthandtekeningen

Zestigduizend mensen hebben hun handtekening gezet omdat ze vinden dat het grootste Koninginnedagfeest op het Museumplein in Amsterdam moet blijven. Negentienduizend mensen vinden dat het Slam!FM-feest op het Rembrandtplein moet blijven. Maar Van der Laan houdt voet bij stuk

Het Radio 538-concert trekt zo’n driehonderdduizend bezoekers per jaar. Op het Rembrandtplein komen zo’n zeventigduizend mensen naar het Slamfm!-feest op koninginnedag. En dat is veel te veel, vindt burgemeester Eberhard van der Laan. Daarom heeft hij besloten dat er geen groot feest komt in de stad. 

Daar zijn duizenden feestgangers het overduidelijk niet mee eens. Vertegenwoordigers van Slamfm! en 538 overhandigden gisteren zestigduizend handtekeningen aan de gemeenteraad en de burgemeester van de hoofdstad. Dat hadden er volgens de zenders nog veel meer kunnen zijn, maar ze zijn gestopt met ophalen na het overhandigen van de protestbrieven.

Van der Laan is de overlast die de massale feesten met zich meebrengen (met veel drank en honderden ambulanceritten) zat. Als alternatief heeft de burgervader meerdere locaties buiten de stad bedacht, maar de radiozenders en hun publiek willen feest vieren in Amsterdam-Centrum.

De definitieve beslissing valt op 1 december maar Van der Laan gaf gisteravond laat aan voet bij stuk te willen houden.

Geef een reactie

Laatste reacties (26)