Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

6 Europese landen nemen vluchtelingen Open Arms op

  •  
15-08-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
28324250737_5944a41c66_z
De 150 opvarenden van het reddingsschip Open Arms kunnen weer opgelucht ademhalen nu zes Europese landen hun bereidheid hebben toegezegd om hen op te nemen. De vluchtelingen waren voor de kust van Libië gered, maar omdat geen enkel Europees land bereid leek hen op te nemen lieten Italië en Malta het schip niet aanmeren.
De vluchtelingen worden nu verdeeld over Frankrijk, Duitsland, Portugal, Spanje, Luxemburg en Roemenië, waar ze asiel mogen aanvragen. De Europese Commissie had lidstaten gevraagd mee te denken over een oplossing voor de 118 volwassenen, 30 kinderen en twee baby’s. De vluchtelingen verblijven sinds gisteren in Italië, nadat een rechtbank in Rome had geoordeeld dat Italië verplicht was om de opvarenden aan land te laten.
Ondertussen wacht een ander reddingsschip, de Ocean Viking van Artsen Zonder Grenzen en SOS Méditerranée, nog steeds tot het ergens mag aanmeren met 356 vluchtelingen aan boord. Allen gered uit de zee of van gammele bootjes die niet geschikt waren voor de overtocht vanuit Libië.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.