32

61 Nederlanders omgekomen bij vliegramp Tripoli

Politieke partijen leggen campagne stil tot zaterdag ... Ministerie van Buitenlandse Zaken vormt crisisteam

Bij de Libische hoofdstad Tripoli is een vliegtuig verongelukt van de luchtvaartmaatschappij Afriqiyah Airways. Daarbij zijn meer dan honderd mensen om het leven gekomen, onder wie veel Nederlanders.


Volgens de luchtvaartmaatschappij had de neergestorte Airbus 93 passagiers en 11 bemanningsleden aan boord. De ANWB spreekt over 61 Nederlandse slachtoffers. De meeste van hen vlogen via Kras.nl, dat een hulpnummer op de homepage heeft geplaatst. Een Nederlands kind van een jaar of 9 heeft volgens persbureau AFP als enige de crash overleefd. 

Op het ministerie van Buitenlandse Zaken is een crisisteam bijeen, zo meldde premier Balkenende tijdens een speciaal belegde persconferentie. Het team probeert te achterhalen wie er precies in het vliegtuig zaten. In een later stadium zal het crisisteam helpen met de identificatie en repatriëring van de slachtoffers. Ook is er door het ministerie van Buitenlandse Zaken een informatienummer opengesteld: 070 – 348 77 70.

Alle politieke partijen hebben inmiddels laten weten hun campagne-activiteiten per direct stil te leggen vanwege het ongeval. De meeste partijen zouden komend weekeinde het startschot geven voor hun campagnes.

Update 19:30 De campagnes worden stilgelegd tot zaterdag

Meer nieuws over de ramp bij CNN.

Geef een reactie

Laatste reacties (32)