Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

61 Nederlanders omgekomen bij vliegramp Tripoli

  •  
12-05-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
377 keer bekeken
  •  
tulpen_300.jpg
Politieke partijen leggen campagne stil tot zaterdag ... Ministerie van Buitenlandse Zaken vormt crisisteam
Bij de Libische hoofdstad Tripoli is een vliegtuig verongelukt van de luchtvaartmaatschappij Afriqiyah Airways. Daarbij zijn meer dan honderd mensen om het leven gekomen, onder wie veel Nederlanders.
Volgens de luchtvaartmaatschappij had de neergestorte Airbus 93 passagiers en 11 bemanningsleden aan boord. De ANWB spreekt over 61 Nederlandse slachtoffers. De meeste van hen vlogen via Kras.nl , dat een hulpnummer op de homepage heeft geplaatst. Een Nederlands kind van een jaar of 9 heeft volgens persbureau AFP als enige de crash overleefd. 
Op het ministerie van Buitenlandse Zaken is een crisisteam bijeen, zo meldde premier Balkenende tijdens een speciaal belegde persconferentie. Het team probeert te achterhalen wie er precies in het vliegtuig zaten. In een later stadium zal het crisisteam helpen met de identificatie en repatriëring van de slachtoffers. Ook is er door het ministerie van Buitenlandse Zaken een informatienummer opengesteld: 070 – 348 77 70.
Alle politieke partijen hebben inmiddels laten weten hun campagne-activiteiten per direct stil te leggen vanwege het ongeval. De meeste partijen zouden komend weekeinde het startschot geven voor hun campagnes.
Update 19:30 De campagnes worden stilgelegd tot zaterdag
Meer nieuws over de ramp bij  CNN.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.