104

63% voor aanpak hypotheekrenteaftrek

achterban alle partijen voorstander ... CDA-verkiezingsprogramma toch tegen

Uit een peiling van TNS Nipo blijkt dat 63% van de Nederlanders het een goed idee vindt als de hypotheekrenteaftrek wordt aangepakt.

Dat schrijft de Volkskrant, die opdracht gaf voor het onderzoek. Ook onder verklaarde tegenstanders als VVD, CDA en PVV is een meerderheid voor. Tim de Beer van TNS Nipo:

Het resultaat mag opzienbarend worden genoemd. Het besef onder kiezers dat beperking van de hypotheekrenteaftrek deze bezuinigingsronde geen taboe meer mag zijn, groeit snel. Dat is onder de aanhang van alle partijen het geval.

Mensen met een hypotheek blijken er hetzelfde over te denken als mensen zonder hypotheek. Ze vinden wel dat de te treffen maatregelen zowel voor nieuwe als voor bestaande hypotheken moeten gelden.

Over de grens waaronder de hypotheekrente wel aftrekbaar moet blijven bestaat meer onenigheid. Tachtig procent vindt dat hypotheken tot 250.000 euro aftrekbaar moeten blijven. Ook een grote meerderheid vindt dat niet langer moet gelden voor hypotheken boven een half miljoen euro, maar men is het niet eens waar de grens daartussenin precies moet komen te liggen.

Juist vandaag zal het CDA in het verkiezingsprogramma bekend maken dat het niet aan de hypotheekrenteaftrek wil tornen.

Geef een reactie

Laatste reacties (104)