Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

64 arrestaties bij Gele hesjes-protesten Parijs

  •  
16-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
TOPSHOTS - FRANCE - POLITICS - SOCIAL - DEMO

© 2019-03-16 11:57:47 A Yellow Vest protester gestures in front of a newsagent set alight during clashes with riot police forces on the Champs-Elysees in Paris on March 16, 2019, during the 18t

Vandaag was het opnieuw onrustig in Parijs bij een Gele hesjes-protest. De politie arresteerde 64 mensen nadat een deel van de demonstranten brand stichtte bij het bekende restaurant Le Fouquet en twee krantenkiosken, en etalages van dure winkels aan de Champs-Élysées plunderde. Ongeveer 8000 mensen waren op het protest afgekomen, ongeveer 1.500 van hen zouden “zeer gewelddadig zijn geweest”, aldus de Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner. De politie heeft traangas en een waterkanon ingezet om demonstranten uiteen te drijven.
Het is het achttiende weekend op rij dat de Gele hesjes zich verzamelden in Parijs. Wat begon als protest tegen de stijgende diesel- en benzineprijzen groeide uit tot een grootschalig protest tegen de regering van president Macron.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.