Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

66 doden door geweld in buitenwijken Damascus

  •  
29-01-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Damascus.jpg
Hevigste rellen in de afgelopen 10 maanden in Syrië
Bij een nieuw geweldsoffensief tussen aanhangers van president Assad en verzetsstrijders zijn in Syrië 66 mensen omgekomen, waaronder 26 burgers. Dat meldt het Syrische Observatorium voor Mensenrechten. Dat is een organisatie in Londen dat het aantal doden onder protesterende burgers in Syrië probeert bij te houden.
De rellen vonden plaats in de buitenwijken van de hoofdstad Damascus. Naast de 26 doden, zouden er 26 soldaten, vijf leden van de veiligheidstroepen en negen deserteurs van het leger zijn omgekomen.
Het leger was in de buitenwijken om de controle terug te krijgen. Deserteurs die ‘het Vrije Syrische Leger’ vormen, hadden controleposten opgesteld. De veiligheidstroepen van Assad trokken met veel bombarie binnen met tientallen tanks en bewapende voertuigen waarna een bloedbad voltrok. Het waren de zwaarste gevechten in de buurt van Damascus sinds het begin van de opstand.
Volgens de VN zijn bij het staatsgeweld in Syrië inmiddels 5.400 mensen gedood. De Arabische Liga schortte zaterdag de waarnemingsmissie op, terwijl die verlengd was. De Liga is erg verdeeld over wat met Syrië te doen. Landen als Irak, Libanon en Algerije zijn niet voor harde maatregelen tegen Assad. Ook de VN-Veiligheidsraad is verdeeld doordat Rusland alles tegenhoudt.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.