Laatste update 10 januari 2016, 18:46
73

Duitse koorknapen massaal misbruikt

Onderzoeker vreest dat werkelijke aantal slachtoffers vele malen hoger ligt

Ten minste 231 koorknapen van de kathedraal in het Duitse Regensburg zijn de laatste decennia misbruikt en mishandeld door priesters en leraren. Eerder kwam het bisdom zelf naar buiten met een aantal van 72 misbruikte kinderen, dat blijken er nu dus veel meer te zijn.

Dat meldt de NOS vrijdag. In opdracht van het bisdom sprak advocaat Ulrich Weber het afgelopen jaar met betrokkenen en mocht hij geheime archieven raadplegen. Op basis van de informatie die hij nu heeft verzameld, vreest hij dat het werkelijke aantal misbruikte kinderen nog vele malen hoger ligt. Weber denkt dat zeker een derde van de 2100 leerlingen die tussen 1953 en 1992 naar Regensburg kwamen, is misbruikt.

Dat misbruik varieert van strelen tot verkrachting. Ook werden kinderen tot bloedens toe geslagen met stokken, sleutelhangers en zegelringen. Kinderen die in bed plasten, kregen niets meer te drinken.

Omdat de meeste van de gruwelijke daden decennia geleden zijn gepleegd, zijn veel daarvan inmiddels verjaard. Weber is van mening dat het bisdom op de hoogte was van het misbruik, maar nooit stappen heeft ondernomen uit angst voor de consequenties. Het bisdom hoopt de slachtoffers nu te paaien met een schadevergoeding van 2500 euro.

Bron: NOS
Cc-foto

Geef een reactie

Laatste reacties (73)