Laatste update 20 januari 2016, 23:43
4

Daily Telegraph bespiedt eigen journalisten

Directie installeert in het geniep bewegingssensoren onder bureaus

Britse krant The Daily Telegraph heeft in het geheim sensoren geïnstalleerd die controleren of werknemers wel of niet aan hun bureau zitten. The Telegraph bevestigde de actie in een e-mail aan de werknemers, nadat meerdere van hen hadden geklaagd over de zwarte kastjes die opeens onder hun bureau geplakt zaten.

De journalisten, niet onbekend met het verrichten van onderzoek, zijn direct uit gaan zoeken om wat voor kastjes het ging. Via Google kwamen ze er al vrij vlot achter dat het om bewegingssensoren van het bedrijf OccupEye ging. Met de kastjes kunnen werkgevers controleren of het personeel wel echt aan het werk is en niet halve dagen op het toilet zit te Facebooken.

Enkele werknemers sloopten woedend de kastjes van het bureau, anderen schakelden concurrerende media in. Om een verdere rel te voorkomen heeft de krant daarom haastig besloten de kastjes maar helemaal weg te halen. De directie van The Telegraph ontkent overigens dat de kastjes bedoeld waren om de werknemers in de gaten te houden. Volgens hen waren de sensoren slechts bedoeld om het verwarmingssysteem te monitoren. ‘We gaan nu op zoek naar een andere manier om het klimaatsysteem te meten,’ aldus de directie.

Bron
Cc-foto

Geef een reactie

Laatste reacties (4)