7

700 miljoen kijkers voor WK-finale verwacht

Halve finale Nederland-Uruguay door 12,5 miljoen mensen bekeken, dit record wordt zond waarschijnlijk verbroken

Naar verwachting zullen meer dan 700 miljoen mensen naar de WK-finale tussen Nederland en Spanje kijken. In verschillende landen zijn de afgelopen weken al kijkcijfersrecords gebroken. “Daarom verwachten we voor deze finale meer kijkers dan voor de eindstrijd in 2006, toen 700 miljoen mensen voor de televisie zaten'”, sprak Niclas Ericson, directeur van de tv-afdeling van de mondiale voetbalbond FIFA.

De halve finale tussen Duitsland en Spanje werd in Duitsland door 32 miljoen mensen bekeken, daarmee had die uitzending een marktaandeel van 90 procent, zo meldt het AD zondag.

De Spaanse zender Telecinco trok met die wedstrijd 13,3 miljoen kijkers, het hoogste kijkersaantal voor een tv-programma in vijf jaar. In de Verenigde Staten zijn de kijkcijfers met 50 procent toegenomen, meldde FIFA.

Ook in Nederland hebben de WK-wedstrijden zeer hoge kijkcijfers gehaald. De halve finale tussen Oranje en Uruguay werd door 12,3 miljoen Nederlanders bekeken en was daarmee het best bekeken programma aller tijden. De kans is groot dat dit record zondagavond wordt verbroken.

Geef een reactie

Laatste reacties (7)