Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Patiëntgegevens op straat in Geldrop

  •  
25-01-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding 2016-01-25 om 11.14.18
Ziekenhuis laat persoonlijke documenten slingeren op onbeveiligd deel van de website
Gegevens van duizenden patiënten van het Sint Anna Ziekenhuis in Geldrop hebben ruim een maand op straat gelegen. De betrokken patiënten zijn inmiddels per brief geïnformeerd over de kolossale blunder.
Het consumentenprogramma Meldpunt van Omroep Max informeerde donderdag het ziekenhuis dat redacteuren de gegevens van 4.559 patiënten konden inzien. Daarbij ging het om documenten met namen, geboortedata, dossiernummers en vermeldingen van het specialisme.
De woordvoerder van het Sint Anna Ziekenhuis zegt niet te snappen hoe de redacteuren de bestanden hebben gevonden. Daarbij geeft ze wel toe dat de patiëntgegevens op een niet verborgen deel van de ziekenhuiswebsite stond. ‘Je moet weten waar je moet zoeken,’ aldus de woordvoerder.
‘Door een menselijke fout is het bestand 33 dagen lang toegankelijk geweest voor onbevoegden,’ laat de raad van bestuur van het Sint Anna Ziekenhuis schriftelijk weten. Omroep Brabant geeft daarbij als aanvulling dat er in de documenten geen medische informatie stond. Het ziekenhuis heeft laten weten dat er maatregelen worden getroffen om dit soort situaties voortaan te voorkomen. Het lek zou inmiddels zijn gedicht.
Bron: NOS

Meer over:

privacy, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.