16

Failliete V&D sleurt Perry Sport mee de afgrond in

Het V&D faillissement is nauwelijks achter de rug of er dient zich alweer een nieuw drama aan: Perry Sport en Aktiesport hebben maandag uitstel van betaling aangevraagd. Dat schrijft het Algemeen Dagblad maandagmiddag.

Het AD heeft een brief in handen gekregen die door het moederbedrijf van Perry Sport en Aktiesport aan de medewerkers is verstuurd en waarin staat dat het uitstel van betaling direct gevolg is van het faillissement van V&D.

Een medewerker van een Perry Sport winkel bevestigt maandagmiddag het nieuws aan de krant. De winkels zijn vooralsnog nog open.

Volgens het moederbedrijf van Perry Sport en Aktiesport, United Sports Group (USG) is het uitstel van betaling een direct gevolg van het faillissement van V&D vorige week. In de brief staat te lezen:

Deze twee partijen behoorden tot de grootste en meest belangrijke businesspartners van USG.

Perry Sport had elf winkels in V&D filialen, Aktiesport had 128 ‘shop in shop’ vestigingen in Scapino winkels.

Scapino heeft in tegenstelling tot V&D wel een doorstart gemaakt, maar gevolg van die doorstart is dat er binnen de Scapino-winkels geen plek meer is voor de shop in shops van Aktiesport.

USG schrijft het uitstel met pijn in het hart aan te vragen, maar ziet geen andere oplossing. De combinatie van het slechte economische tij en de tegenvaller na het faillissement van V&D laat het bedrijf geen andere keuze.

USG heeft het personeel van Perry Sport en Aktiesport gevraagd geen betalingen en bestellingen meer te doen.

cc foto: Google Earth

Geef een reactie

Laatste reacties (16)