9

Overheidssite met studievoorlichting blijkt vooral marketingpraat

De website studiekeuze123.nl van de Nederlandse overheid lijkt meer op een marketingbrochure dan op een objectieve en betrouwbare voorlichtingssite over studiekeuze. Dat blijkt uit een nieuw rapport van Keuzegids en DeDecaan.net. Volgens het rapport wordt de informatie op de website teveel beïnvloed door marketingbelangen van de universiteiten en hogescholen, zo schrijft de NOS.19317636780_76fa92e473_z

De makers van het rapport concluderen onder andere dat kansen op een baan te rooskleurig worden voorgesteld. De hoogte van het inkomen wordt voorgerekend op basis van fulltime werk terwijl studenten steeds vaker parttime werken. De site geeft ook onvolledige informatie over particuliere opleidingen.

VVD en PvdA vinden dat minister Bussemaker van Onderwijs de problemen die in het rapport staan beschreven verder moet gaan onderzoeken.

In februari dit jaar meldde het tv-programma De Monitor ook al dat studenten verkeerd worden voorgelicht over hun kans op een baan. Uit die reportage bleek onder andere dat psychologiestudenten te horen krijgen dat 86 procent van de studenten na de opleiding binnen anderhalf jaar een baan op universitair niveau heeft, terwijl dat in werkelijkheid maar 55 procent is.

Beeld: YvonneP

Geef een reactie

Laatste reacties (9)