Laatste update 11:42
19

Achter de schermen bij het Wildersproces

De advocaat van Geert Wilders, Geert-Jan Knoops, heeft na het lekken van de conceptpleitnota aan de rechtbank gevraagd een diepgravend onderzoek naar het lek te starten en de voorbereidingen van het proces tegen Wilders te stoppen totdat dit onderzoek klaar is.

Ook overweegt Knoops aangifte te doen van het uitlekken van de pleitnota. Volgens hem is er een ‘ernstig vermoeden van een strafbaar feit’. Er wordt nu door ICT-deskundigen onderzoek gedaan naar hoe de nota heeft uit kunnen lekken.

Vandaag is regiezitting in het proces tegen PVV-leider Geert Wilders wegens het oproepen tot ‘minder Marokkanen’ in maart 2014. Wilders wordt onder meer vervolgd voor het aanzetten tot haat en discriminatie en belediging van een groep mensen op grond van ras. In oktober zal de inhoudelijke behandeling van de zaak volgen. In 2010 en 2011 stond Wilders ook al terecht, toen voor groepsbelediging, haat zaaien en discriminatie.

Donderdagavond was Bram Moszkowicz te gast bij Pauw om over de zaak te praten. Moszkowicz was destijds Wilders’ advocaat. Hoe beleeft Wilders zo’n proces? Hoe bereidt Wilders de rechtszaak voor? Ook kwam de inmiddels geroyeerde advocaat terug op het gelekte conceptpleidooi van Wilders’ huidige advocaat, Knoops.

Kijk het fragment hier terug of klik hier voor de livestream van de regiezitting.

 

Geef een reactie

Laatste reacties (19)