101

9 maanden celstraf voor Front National-politica

Rechter straft plaatsen racistische Facebook-post waarbij minister Christiane Taubira met aap vergeleken werd hard af

Ex-Front National-politica Anne-Sophie Leclère is veroordeeld tot negen maanden gevangenisstraf vanwege een racistische Facebook-post waarop ze de Franse minister Christiane Taubira met een aap vergeleek. Daarnaast moet zij een boete van 50.000 euro betalen en mag de Française zich van de rechter de komende vijf jaar niet verkiesbaar stellen.

De gewraakte Facebook-post plaatste een aapje en naast de minister van Justitie. Als onderschrift stond er onder het aapje ’18 maanden’ en onder de minister ‘nu’. Leclère gooide vervolgens olie op het vuur door in een interview te verklaren:

Ik zie haar liever in een boom dan in de regering.

Leclère probeerde later terug te krabbelen: ze verwijderde de foto, claimde dat het een grapje was, dat het niets te maken had met de huidskleur van de minister en dat ze de afbeelding niet zelf had gemaakt, maar dat mocht niet baten. In december werd ze uit de partij gezet. De rechts-nationalistische partij Front National – die zij destijds vertegenwoordigde – moet van de rechter nu alsnog een boete van 30.000 euro betalen voor de racistische belediging.

Geef een reactie

Laatste reacties (101)