54

Aangerand? ‘Eén getuige is geen getuige’

Video: Anke Laterveer spreekt bij Pauw over haar aanranding, de gevolgen daarvan en de reacties erop

Anke Laterveer werd tijdens een date aangerand. Ze deed aangifte, maar dat had geen resultaat. De politie deed weinig tot niets met haar zaak. De emotionele brief die Laterveer schreef en online publiceerde maakte een hoop los.


Laterveer worstelt nog altijd met de psychische schade die de aanranding veroorzaakt heeft. Daarnaast heeft ze, net als ontzettend veel andere slachtoffers van aanranding, te kampen met negatieve reacties. Niet alleen vanuit haar omgeving of van volstrekt vreemden die op haar brief reageren – ‘Dit had je toch aan kunnen zien komen?’ – maar ook van de politie die besluit dat het geen nut heeft uitgebreider op haar zaak in te gaan. Zo is door de politie, in overleg met de officier van justitie, zelfs nooit de moeite genomen de aanrander te spreken, immers: ‘Eén getuige is geen getuige’.

In Pauw sprak Laterveer donderdagavond openlijk over die bewuste avond, de stuitende reacties erop (die tijdens de uitzending op de sociale netwerken nog eens goed zichtbaar werden) en de invloed ervan op haar leven.

Lees hier de aangrijpende brief van Anke Laterveer.

Geef een reactie

Laatste reacties (54)