Laatste update 17:26
16

Aangifte tegen VVD-voorzitter Henry Keizer wegens oplichting

Financieel activist Pieter Lakeman heeft aangifte gedaan tegen VVD-voorzitter Henry Keizer, wegens oplichting. Volgens Lakeman heeft Keizer de leden van de Koninklijke Vereniging voor Facultatieve Crematie misleid bij de overname van de vereniging. Lakeman zegt bewijs te hebben dat Keizer de vereniging voor miljoenen euro’s heeft opgelicht.

Lakeman schrijft:

Hierbij doe ik namens de Stichting Onderzoek Bedrijfs Informatie SOBI aangifte wegens oplichting tegen 5 personen die als bestuurslid van de Koninklijke Vereniging voor Facultatieve Crematie1 de onderneming van de vereniging, BV Beheermaatschappij ‘de Facultatieve’, die circa € 25.000.000 waard was, voor € 30.000 aan de 4 bestuursleden van de Beheermaatschappij hebben verkocht en tegen de 4 bestuursleden van de Beheermaatschappij. De Koninklijke Vereniging voor Facultatieve Crematie (hierna ook Vereniging), was sinds 1990 eigenaar van alle aandelen in BV Beheermaatschappij ‘de Facultatieve’. De Beheermaatschappij is op 20 december 2012 door het bestuur voor € 30.000 verkocht aan de besloten vennootschap de Facultatieve Groep BV2 . Door de verkoop is de vereniging sterk financieel benadeeld.

Naast tegen Keizer doet Lakeman ook aangifte tegen o.m. de voorzitter, de secretaris, de penningmeester, en twee bestuursleden van de stichting.

Keizer raakte onlangs in opspraak nadat onderzoeksjournalisten van Follow the Money onthulden dat hij bij de overname van uitvaartorganisatie De Facultatieve meerdere petten op had. “Keizer was betrokken bij het bedrijf dat werd verkocht, bij de vereniging die verkocht, en hij was de kopende partij. Dus hij zat aan beide kanten van de tafel. Dat is opmerkelijk”, aldus hoogleraar accountancy Marcel Pheijffer.

De VVD heeft besloten een intern onderzoek naar het handelen van Keizer in te stellen. In de tussentijd heeft Keizer besloten zijn functie als voorzitter tijdelijk neer te leggen.
De aangifte tegen Keizer lezen kan hier.(.pdf)

Geef een reactie

Laatste reacties (16)