9

‘Aanhang Wilders niet blij met Brussels avontuur’

Peter Kee en Francisco van Jole over de Europese zet van Wilders ... Rutte's push voor de superprovincie ... Hoe Den Haag het WK gebruikt om nieuwtjes te begraven

Waarom gaat Wilders zijn zetel in het Europees parlement innemen, waarom bemoeit Rutte zich zo met het overleg over de superprovincie en hoe gebruikt de politiek het WK? Kee en Van Jole in hun wekelijkse rubriek Oh Oh Den Haag bij De Nieuws BV op radio 1.


Volgens Van Jole gaat Wilders naar Brussel omdat hij altijd internationale media-aandacht zoekt en die daar makkelijker krijgt. Die aandacht zal hij ook wel krijgen omdat volgens berichten uit Frankrijk ook de Poolse KNP deel uit gaat maken van de extreemrechtse fractie die Wilders wil vormen met Le Pen. De leider van de KNP is onder meer berucht vanwege zijn uitspraak dat het vrouwenkiesrecht afgeschaft moet worden. Van Jole merkt ook op dat de internationale media Wilders wat kritischer zullen benaderen. In Nederland weet hij wel steeds nieuws te genereren maar worden zijn plannen amper doorgeprikt. Zo werd in april aangekondigd dat Wilders een wekelijkse column kreeg op een Arabische zender. In werkelijkheid bleef het bij slechts één, zeer matig bekeken, aflevering.

Kee wijst er op dat ook de aanhang van Wilders niet blij is met de Brusselse avonturen van de PVV-leider. Hij zei immers van Brussel af te willen maar gaat er nu toch zijn zakken vullen.

Kee legt ook uit dat Den Haag de vele media-aandacht voor het WK waarschijnlijk gaat gebruiken om impopulaire maatregelen af te kondigen en slecht nieuws te brengen omdat er dan weinig belangstelling voor is. “Het is natuurlijk een fantastisch moment om allerlei nare dingen naar buiten te brengen als Francisco van Jole zijn Roy Donders pak staat aan te trekken. Let vooral goed op Veiligheid & Justitie, die hebben nog een paar nare dingen liggen.”

Geef een reactie

Laatste reacties (9)