Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Aanhangers viruswaanzinnige Willem Engel gooien met stoelen

  •  
11-08-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
396 keer bekeken
  •  
ANP-428664338

© HILVERSUM - Willem Engel van Viruswaarheid in gesprek met de pers na de uitspraak van het gerechtshof in het hoger beroep dat door het demissionaire kabinet was aangetekend in de zaak over h

Aanhangers van corona-ontkenner Willem Engel hebben stennis geschopt in een café in het Belgische Mechelen. Ze weigerden zich aan de coronamaatregelen te houden. Zo wilden ze met meer dan acht personen aan een tafel zitten, hetgeen in België niet is toegestaan. Toen de uitbater van het café vroeg om de regels te respecteren, begonnen zij met stoelen te gooien, meldt het Nieuwsblad.
De Engel-aanhangers zijn woensdag in Mechelen, vanwege een rechtszaak van de corona-ontkenner tegen de Belgische viroloog Marc Van Ranst. Engel heeft Van Ranst voor de rechter gesleept, omdat de viroloog het niet kan nalaten om de waarheid te vertellen over de dansleraar. Van Ranst noemde hem een oplichter, virusontkenner en extremist.
De uitgesproken viroloog, die zijn eigen verdediging voert, wijst er tijdens de zitting op dat Engel hem onder meer een hond, communist, oplichter en kinderlokker heeft genoemd. Volgens Van Ranst is de rechtszaak een typisch voorbeeld van het misbruiken van het recht door virusontkenners als Engel. Omdat hij zijn vakantie heeft moeten opofferen voor de zaak, vraagt hij een schadevergoeding van Engel.
In een gesprek met complotdenker Micha Kat zei Willem Engel vorig jaar dat hij “zoveel rechtszaken tegen overheidsinstanties en media” wilde aanspannen dat mensen zouden denken: “waar rook is, is vuur”. De rechtszaken zijn volgens de allround leugenaar Engel bedoeld om “de geloofwaardigheid” van autoriteiten te “vernietigen”.
Engel en Van Ranst botsen regelmatig op Twitter. Toen Van Ranst eerder dit jaar zat ondergedoken omdat de extreemrechtse militair Jurgen C. hem had bedreigd, suggereerde Engel dat de topviroloog de bedreigingen over zichzelf had afgeroepen.
In juli publiceerde de Belgische advocaat van Engel , Michael Verstraeten, het adres van Van Ranst op Twitter. “De echte schade die ik heb is onbetaalbaar”, meent Van Ranst dan ook. De viroloog ziet de uitspraak van de rechter met vertrouwen tegemoet.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.