Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Aanslag à la Nice mislukt in Wenen?

  •  
30-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4928426395_c05783687e_o

© cc-foto: Rob van Kan

De Oostenrijkse politie onderzoekt een voorval waarbij een automobilist donderdagochtend in een winkelstraat inreed op voetgangers terwijl hij ‘allahu akbar’ riep. Niemand raakte gewond en de bestuurder is gearresteerd. De uitroep ‘allahu akbar’ die onder moslims in tal van omstandigheden gebruikelijk is, is berucht geworden als strijdkreet van islamistische terroristen.
De 21-jarige verdachte die de auto van zijn vader bestuurde heeft een Turkse achtergrond en is geboren en getogen in Wenen. Volgens een woordvoerder van de politie ging de man door met ‘allahu akbar’ roepen terwijl hij door agenten werd afgevoerd. In de auto lag een koran maar een band met islamistische extremisten is nog niet vastgesteld. Wel werden agenten die zijn woning doorzochten aangevallen door zijn broer die ook in het pand woont. Hij werd eveneens gearresteerd.
In juni 2015 reed een man in de Oostenrijkse stad Graz drie voetgangers dood en verwondde daarna anderen met een mes. De dader, afkomstig uit Bosnië, beweerde indertijd dat hij vervolgd werd door ‘Turken’. Hij werd donderdag tot levenslang veroordeeld en naar een gevangenis voor psychisch gestoorde misdadigers gestuurd.
cc-foto: Rob van Kan
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.