Laatste update 13:31
17

Aanslag bij parlementsgebouw in Londen, dader gearresteerd

Nadat hij tegen een barrière opreed net buiten het Britse parlementsgebouw in Londen, is de chauffeur van een auto gearresteerd op verdenking van terrorisme. Het zou gaan om een man van eind twintig, de auto was een Ford Fiësta. Twee mensen raakten gewond doordat zij werden aangereden door de man. Zij zijn voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. De twee bevinden zich buiten levensgevaar.

De hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk kampt al jaren met aanslagen. Zo kwamen in 2005 56 mensen om het leven toen binnen een half uur drie bommen afgingen in de Londense metro en later nog één in een Londense bus. Exact twee weken later was er wederom sprake van (niet bevestigde) explosies, maar deze keer liep het beter af: ‘slechts’ één gewonde.

De aanslag van vandaag doet nog het meest denken aan die van vorig jaar, toen een 52-jarige man uit Kent vijf mensen doodde en veertig verwondde toen hij met een auto Westminster Bridge opreed. Later dat jaar kwamen acht mensen om het leven en werden 48 mensen verwond bij een vergelijkbare aanslag op de London Bridge. Voor de laatste ontwikkelingen en beelden van de crash, zie hieronder voor regelmatige updates van de BBC:

Geef een reactie

Laatste reacties (17)