Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Aanslag in Burkina Faso op Franse ambassade: zeker 28 doden

  •  
02-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BURKINA-UNREST-FRANCE-DIPLOMACY

© 2018-03-02 10:41:10 People watch as black smoke rises as the capital of Burkina Faso came under multiple attacks on March 2, 2018, targeting the French embassy, the French cultural centre and

Bij een terroristische aanslag in de hoofdstad van Burkina Faso, Ouagadougou, zijn ten minste 28 doden gevallen. De Franse ambassade en het hoofdkwartier van het leger kwamen onder vuur te liggen. De politie zegt dat vlakbij het kantoor van de premier en bij een Frans cultureel centrum zou zijn geschoten. De aanvallen zijn naar verluidt het werk van islamitische extremisten. Wie er exact verantwoordelijk is voor de goed gecoördineerde aanvallen, is niet duidelijk. Hoeveel doden en gewonden er precies zijn gevallen is niet helemaal duidelijk, omdat de autoriteiten het aantal nog niet hebben bevestigd.
De Volkskrant schrijft over de aanslag:
In het hoofdkwartier van het leger was een explosie te horen. Gemaskerde mannen vielen de ingang aan. De politie riep bewoners op weg te blijven van het gebied. Ooggetuigen meldden dat zeker vijf mannen de Franse ambassade aanvielen. Zij kwamen plotseling uit een auto in het centrum van de stad waarna ze het vuur openden. De schutters schoten op voorbijgangers.
De schutters zouden hierop naar de ambassade zijn getrokken, waar ook schoten zijn gehoord. Vier schutters zouden zijn geneutraliseerd, drie omgebracht.
 

Meer over:

terreur, wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.