Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Aanslag in Canada: man steekt agent neer en rijdt op voetgangers in

  •  
01-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
27292665474_47a35addfa_k
In het Canadese Edmonton is zaterdagavond een politieagent meermaals met een mes gestoken. Dat heeft de politie zondag tijdens een persconferentie laten weten. Later die avond werden meerdere voetgangers aangereden, waarschijnlijk door dezelfde persoon. De politie gaat uit van terrorisme.
De aanslag vond plaats tijdens een football-wedstrijd. Daar ramde een witte auto opzettelijk tegen een politiebarricade, waarbij een agent werd geraakt. De chauffeur stapte daarop uit de auto, stak op de agent in en sloeg te voet op de vlucht. In de auto vond de politie een vlag van Islamitische Staat.
Bij een klopjacht werd enkele uren later een busje aangehouden omdat de chauffeur aan het signalement van de dader voldeed. De chauffeur gaf gas en reed op hoge snelheid weg. Tijdens de politieachtervolging die direct ontstond, schepte de chauffeur van het busje opzettelijk vier mensen. De man kon uiteindelijk worden ingerekend. Het gaat om een bekende van de politie.
Politiechef Rod Knecht laat weten dat de steekpartij en de aanrijding naar alle waarschijnlijkheid met elkaar te maken hebben en dat beiden zullen worden onderzocht als ‘terroristische acties’. Het lijkt erop dat de dader alleen handelde. De neergestoken agent ligt in het ziekenhuis en is buiten levensgevaar. Over de toestand van de aangereden voetgangers is vooralsnog niks bekend.
Bron: NRC / cc-foto: Mack Male
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.