Laatste update 15:38
1

Mislukte aanslag in New York: bom ontploft, dader aangehouden

In New York is een explosie geweest in de Port Authority Bus Terminal in centraal Manhattan, vlakbij Times Square. Dat melden diverse Amerikaanse media op basis van bronnen bij de politie. Het zou gaan om een mislukte bomaanslag. Bij de busterminal is de politie en brandweer in groten getale aanwezig. De dader raakte gewond en kon worden aangehouden. Of er nog andere gewonden zijn is onduidelijk.

Volgens bronnen bij de politie was de busterminal niet het eigenlijk doelwit. De dader zou volgens bronnen binnen de brandweer in bezit zijn geweest van een staafbom en een bomvest hebben gedragen. De staafbom zou vroegtijdig zijn geëxplodeerd in of bij een van de metrotunnels. De politie heeft bevestigd dat de dader is aangehouden. Om wie het gaat en welk motief de dader had is nog onbekend.

Update 15.15 uur:
De dader zou een 27-jarige man uit Brooklyn zijn. Op internet zijn foto’s opgedoken waarop te zien is hoe de man, duidelijk gewond, is aangehouden door de politie. Volgens voormalig politiecommissaris Bill Bratton komt de man oorspronkelijk uit Bangladesh en zou hij zijn geïnspireerd door terreurgroep IS. De man zou hebben bekend de bom zelf te hebben gemaakt.

Enkele uren na de mislukte aanslag liet president Trump van zich horen op Twitter. Niet over de aanslag, maar om de New York Times aan te vallen omdat die krant had geschreven dat Trump 4 tot 8 uur televisie kijkt per dag.

Dit bericht wordt aangevuld zodra meer informatie beschikbaar is.

Geef een reactie

Laatste reactie