0

Aanslag op Belgische kazerne

Gemaskerde man rijdt met auto door hek ... Dader is voortvluchtig

Een gemaskerde man heeft een aanslag gepleegd op een Belgische legerkazerne. Dat heeft de Belgische justitie bevestigd. Bij de aanslag is niemand gewond geraakt.

De man reed met een auto door het hek van de kazerne van de paracommando’s in de plaats Flawinne, bij Namen. Daar werd door militairen direct het vuur op hem geopend. De aanslagpleger ging er vandoor en is nog altijd voortvluchting.  Hij zou de aanval alleen hebben uitgevoerd.

De verdachte reed in een Ford Escort. De wagen is zwaar beschadigd teruggevonden in Belgrade, een andere deelgemeente van Namen. De politie is ter plaatse en houdt een klopjacht op de aanvaller, dat meldt HLN. Er wordt rekening mee gehouden dat in de auto van de dader een bom zit, dat wordt onderzocht. Omwonenden zijn geëvacueerd. De identiteit van de eigenaar van de auto is inmiddels bekend bij de autoriteiten. Of dat ook de aanslagpleger is, is op dit moment nog onbekend.

Update 13.30 uur: De dader van de aanslag op de kazerne in België is aangehouden, dat melden diverse Belgische media. De aanvaller handelde alleen, over zijn motief is nog altijd niets bekend.

Geef een reactie

Laatste reacties (0)