25

Aanslag op Koptische kathedraal Cairo eist tientallen slachtoffers

Bij een aanslag in de nabijheid van een Koptische kathedraal in de Egyptische hoofdstad Cairo zijn zeker 22 mensen om het leven gekomen. Nog eens 35 mensen raakten gewond. Dat meldt The Guardian. Het is de tweede aanslag in Cairo in twee dagen tijd.

Volgens Egyptische media gooide de dader rond 10 uur zondagochtend een bom de kapel naast de kathedraal in. De kathedraal zelf is het hoofdkwartier van de Koptisch-christelijke stroming in Egypte en de woning van hun geestelijk leider paus Tawadros II.

De aanslag van zondagochtend is nog niet opgeëist. Bij de eerdere aanslag, zaterdagochtend, werden zes politiemensen gedood. Volgens de autoriteiten was die aanslag het werk van de extremistische groepering Hasm, die zich verzet tegen de regering van president El-Sisi.

Somalië
Ook in Somalië werd zondag een dodelijke terreuraanslag uitgevoerd. In de hoofdstad Mogadishu werd een autobom tot ontploffing gebracht waarbij minstens 12 mensen om het leven kwamen. Volgens sommige lokale media zou het dodental zelfs al zijn opgelopen tot 29. De aanslag vond plaats bij een politiecontrolepost bij de ingang van de belangrijkste haven van Mogadishu. Onder de doden zijn vijf politiemensen. De aanslag is opgeëist door terreurbeweging Al-Shabaab.

Geef een reactie

Laatste reacties (25)