Laatste update 17:15
10

Aanslag Thailand: veel doden na massale schietpartij

In de stad Nakhon Ratchisma in Thailand is een schietpartij aan de gang, waarbij ten minste 20 mensen zijn doodgeschoten. Veel mensen raakten gewond. De verdachte maakte een livestream van de schietpartij op Facebook en poseerde voor het in brand staande winkelcentrum.

De verdachte Jakraphanth Thomma, een onderofficier, schoot zijn commandant dood en stal vervolgens een pistool en munitie uit een militair kamp. Hij opende het vuur in een boeddhistische tempel en in een winkelcentrum in de stad, ten noordoosten van Bangkok.

De verdachte zou voor het winkelcentrum uit een auto zijn gestapt en begon te schieten op voorbijgangers. De Thaise autoriteiten hebben het centrum afgesloten en zijn met man en macht op zoek naar de verdachte, die zich waarschijnlijk schuilhoudt in de kelder het winkelcentrum. De verdachte plaatste tijdens de aanval een bericht op zijn sociale media-accounts, met de vraag of hij zich moest overgeven. Vlak daarvoor plaatste hij een afbeelding van een pistool met kogels, waarbij hij schreef: “Het is tijd om enthousiast te worden.”

Video en foto’s die online circuleren, tonen paniekerige scènes met beelden van vluchtende mensen. In de verte klinkt het geluid van een automatisch wapen.

cc-foto: Google maps / Wannasek Saetia

Geef een reactie

Laatste reacties (10)